Mergata News
Sport

Zyrtare: Milani konfirmon humbje prej 195 milionë eurove për vitin 2019-20

zyrtare:-milani-konfirmon-humbje-prej-195-milione-eurove-per-vitin-2019-20

Milan ka konfirmuar humbje rekord për vitin financiar 2019-20 pas efekteve të krizës koronavirus.

Një deklaratë në faqen zyrtare të klubit konfirmoi që Bordi i Drejtorëve të Milanit sot ka miratuar draft pasqyrat financiare për vitin financiar që mbaron më 30 qershor 2020, të cilat më pas do të paraqiten në takimin e aksionerit në 28 tetor.

Në fund të fundit, humbja neto ishte 195 milionë euro që është humbja më e lartë për një vit që klubi ka bërë ndonjëherë, por klubi përmend një numër rrethanash të jashtëzakonshme si një forcë lëvizëse, përcjell ORAinfo.

Së pari, ka ndikime negative të koronavirus i cili ka çrrënjosur praktikisht të ardhurat e ditës së ndeshjes dhe ka pasur një goditje të madhe në sponsorizim.

Së dyti, ata fajësojnë situatën e trashëguar nga pronësia e mëparshme. Duke përjashtuar ndikimin e rrethanave të jashtme të jashtëzakonshme, rezultatet tregojnë se financat janë improved përmirësuar ndjeshëm ’dhe janë në përputhje me pritjet e klubit, të cilët mbeten të përkushtuar në përputhje me FFP.

Ata shtojnë: “Mbështetja e vazhdueshme e Elliott, e cila garanton stabilitetin financiar të AC Milan, megjithatë ka lejuar investime të rëndësishme, efektet e të cilave do të fillojnë të duken në të ardhmen e afërt.

“Në të njëjtën kohë, filloi një politikë efektive e racionalizimit të kostos, gjithashtu përmes një ulje të konsiderueshme të sasisë së pagave të lojtarëve dhe pagave të drejtuesve të lartë. /ORAinfo/

TË NGJAJSHME

Kombëtarja e Kosovës mbërrin në Athinë

mergata.eu

Milani shënon mbi 19 milion euro në ulje me shitjen e gjashtë lojtarëve – është një avantazh për të ardhmen

mergata.eu

Donnarumma zbulon dëshirën e të gjithë lojtarëve të Milanit para ndeshjes me Interin

mergata.eu