Mergata News
Lajme

Prokuroria ngre aktakuzë për Shyqyri Haxhën

prokuroria-ngre-aktakuze-per-shyqyri-haxhen

Prokuroria ngre aktakuzë për Shyqyri Haxhën, ish kryeshef i Telekomit të Kosovës.

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka njoftuar se ka ngritur aktakuzë kundër ish-Kryeshefit Ekzekutiv të PTK’se, Shyqri Haxhë, nën dyshimin se ka kryer veprën kryer veprën penale “Lidhja e kontratës së dëmshme”, raporton Express.

Sipas aktakuzës, i pandehuri, më 16.04.2010, në cilësinë e personit përgjegjës-Kryeshefit Ekzekutiv të Postës dhe Telekomunikacionit të Kosovës (PTK), me dashje dhe me qëllim që të shkaktojnë dëm material, duke vepruar në kundërshtim me autorizimet e tij ligjore dhe duke mos marrë aprovimin nga aksionari – Qeveria e Republikës së Kosovës, ka lidhur kontratë për faturim të ri me ç’ rast i shkaktuar humbje në shkallë të madhe PTK-së, ngase e njëjta me kërkesë të Aksionarit të datës, 14.05.2010 e ka shkëputur njëanshëm kontratën dhe është detyruar të paguaj shumën prej 9,000,000,00 euro (nëntë milion euro) si dhe shpenzime tjera të cilat janë bërë lidhur me shkëputjen e kësaj kontrate, shumë e përgjithshme në vlerë prej 9.891.022,81 euro, (nëntë milion e tetëqind e nëntëdhjetë e një mijë, e njëzetë e dy euro e tetëdhjetë e një centë).

“Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që i pandehuri të shpallet fajtor dhe të dënohet sipas ligjit, për veprën penale e cila i vihet në barrë”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

TË NGJAJSHME

Pas ndarjes nga i fejuari, ish-reja e Danit bën këtë veprim

mergata.eu

Konfirmohet viktima e tretë me origjinë kosovare nga tërmeti në Izmir

mergata.eu

OBSH-ja jep Lajmin e ri shumë të rëndësishëm për vaksinën…

mergata.eu