Mergata News
Ekonomi

Pensionistët marrin një lajm nga Ministria

pensionistet-marrin-nje-lajm-nga-ministria

Pensionistët s’janë të obliguar të lajmërohen në zyrat e pensioneve deri më 31 dhjetor.

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka njoftuar se ka shtyrë deri më 31 dhjetor 2020 afatin e lajmërimit për pensionistët, përfshirë përfituesit nga skemat e kategorive të luftës, në zyrat e administratës për pensionet.

Sipas njoftimit, kjo bëhet me qëllim të shmangies së grumbullimeve para sporteleve, për shkak të pandemisë së COVID-19.

Kjo nënkupton që deri në fund të dhjetorit, këto grupe nuk do të suspendohen nga pagesat.

“Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, përmes këtij njoftimi, njofton të gjithë pensionistët e Republikës së Kosovës (duke përfshirë edhe përfituesit e skemave të kategorive të luftës), të cilët kanë qenë të obliguar të lajmërohen në zyrat e administratës së pensioneve nga muaji mars 2020 e nuk janë lajmëruar për shkak të pandemisë Covid 19, me qellim të shmangies së grumbullimeve para sporteleve, shtyhet afati i lajmërimit deri më 31 dhjetor 2020, do të thotë se deri në fund të dhjetorit 2020 nuk do të suspendohen nga pagesa”, thuhet në njoftim.

TË NGJAJSHME

Ndërpritet furnizimi me ngrohje në Prishtinë

mergata.eu

Ministrja e Financave: Për të përballur me pandeminë janë shpenzuar 143 milionë euro

mergata.eu

Punëtorët e Telekomit mbesin pa paga pas bllokimit të llogarive nga Devollët, paralajmërojnë grevë

mergata.eu