Mergata News
Lajme

Pas shpikjes së Vak sines vjen një Lajm i shumëpritur nga Gjermania

GJERMANI- Një ekip studiuesish nga Spitali Universitar Freiburg ka provuar se kushdo që ka pas víru sin kor ona, sistemi i tyre ímunítar formon qelíza të mjaftueshme për të mbrojtur turpin.

Deri më tani nuk ka qenë e qartë nëse trupi krijon ímunítet të mjaftueshëm pas ínfek sioneve. Disa studime kanë zbuluar se imuniteti zhdu ket shpejt, ndërsa studime të tjera thonë se imuniteti i krijuar është i dobët.

Ndërkohë studiuesit gjermanë kanë qenë në gje ndje të tregojnë se trupi i njeriut formon të ashtuquajturat qelíza të kujtesës T. Sipas tyre kur qelízat T bien përsëri në kontakt me koro navírusët, ato shka ktojnë një reagim të shpejtë dhe efektív të sistemit imunitar duke bërë që trupi i njeriut të jetë është ímun ndaj kor onës.

TË NGJAJSHME

Deputeti i VV-së kritikon Hotin: Ata që u shëruan nga Covid-19 mbetën të traumatizuar

mergata.eu

Sërish prinë Prishtina në botë me ajër të ndotur, sot ia kalon edhe Kinës e Koresë

mergata.eu

Zbulohen detaje shokuese nga aksidenti ku mbeti i vdekur një fëmijë 5 vjeçar

mergata.eu