fbpx
Mergata News
Lajme

OBSH-ja jep Lajmin e ri shumë të rëndësishëm për vaksinën…

Në një kohë që lajmet e mira për një vaksinë kundër CO vîd 19 ka sjellë një valë optimizmi, mosbesimi i publikut ndaj imunizimit mund ta bëjë padobishëm efikasitetin e produktit, paralajmëron shefi i sektorit të imunizimit të OBSH-së.

“Një vaks ine që mbetet në një ngrirës ose frigorifer ose në një raft dhe nuk përdoret nuk bën asgjë për të ndaluar këtë pandemi”, theksoi Katherine O’Brien në një intervistë.

Të hënën, amerikani Pfizer dhe gjermani BioNTech njoftuan se vaksina e tyre ishte efikase me 90%, sipas rezultateve paraprake të vaksin es së tyre të testuar në fazën e III tek më shumë se 40 000 persona, raporton ATSh.

Profesoresha O’Brien theksoi se këto rezultate, edhe pse paraprake ishin shumë të rëndësishme dhe shtoi se shpresonte tek të dhënat e disa vaksin ave të tjera, edhe ato në fazën e fundit të testimit tek njerëzit.
“Nëse të dhënat e plota tregojnë se një ose më shumë prej këtyre vaksi nave janë shumë, shumë efektive do të ishte një lajm i mirë për të pajisur kutinë tonë të mjeteve me një instrument të ri kundër pande mise”, theksoi ajo.

TË NGJAJSHME

Dyshohet se tre të rinj dhunuan 15-vjeçaren me çrregullime psikike në një motel të Gjilanit

mergata.eu

PDK kërkon shkarkimin e ministres Bajrami dhe ministrit Kuçi

mergata.eu

Nuk besoj që e Njihni? Kjo është gruaja e “Hamdisë”, duket si një Zonjë e vërtetë! (FOTO)

mergata.eu