Mergata News
Lajme

Merret vendimi për pavarësinë e Kosovës nga Presidenca e Bosnjës

merret-vendimi-per-pavaresine-e-kosoves-nga-presidenca-e-bosnjes

Presidenca Boshnjake njëzëri, s’e njeh pavarësinë e Kosovës.

Sot në Bosnje e Hercegovinë është mbajtur mbledhja e Presidencës Boshnjake, në të cilën është shqyrtuar pika për njohjen e pavarësisë së Republikës së Kosovës.

Megjithatë të tre anëtarët e Presidencës Boshnjake, Shefik Dzaferovic, Zhelko Komshiq dhe Millorad Dodik kanë votuar kundër njohjes së pavarësisë së Kosovës.

Ky votim i Komshiq ka ardhur edhe përkundër faktit që ai më herët kishte kërkuar që një pikë e tillë të vendoset në rend të ditës, meqë sipas tij duhet respektuar vullneti i shqiptarëve në Kosovë. Sipas Komshiq, pavarësia e Kosovës është një situatë faktike.

TË NGJAJSHME

Tre mjek të shtrirë me koronavirus në Spitalin e Pejës

mergata.eu

Kryeministri Hoti ka një porosi për qytetarët e Kosovës, Ju lutem bëhuni…

mergata.eu

Agim Veliu “selam“ Llapjanëve para zgjedhjeve: Mos bini pre e interesave të VV’së

mergata.eu