Mergata News
Lajme

Mbi një mijë qytetarë dënohen për mos respektim të Ligjit për Pandeminë

mbi-nje-mije-qytetare-denohen-per-mos-respektim-te-ligjit-per-pandemine

Dënohen mbi një mijë qytetarë për mos respektim të Ligjit për Pandeminë.

Policia e Kosovës vetëm gjatë 24 orëve të fundit ka shqiptuar 1.096 tiketa për mosrespektim të Ligjit për Pandeminë, COVID-19.

Ligji për Parandalimin dhe Luftimin e Pandemisë COVID-19 në Kosovë ka hyrë në fuqi në fund të muajit gusht.

Ndryshe, Ligji për Pandeminë ka 29 nene, ndërsa rregullon çështjen e parandalimit, menaxhimit dhe kontrollit të pandemisë COVID-19.

Në nenin 24 të këtij ligji rregullohet çështja e orareve të lëvizjes dhe gjobat në rast mosrespektimi.

E, neni 26 rregullon çështjen e izolimit dhe karantinës gjatë pandemisë COVID-19.

Ndërsa, në nenin 24 pika 5 të këtij Ligji, të gjithë ata të cilët nuk mbajnë maskë do të dënohen me 35 euro.

TË NGJAJSHME

Gati gjysma e rasteve të reja me koronavirus vijnë nga Prishtina

mergata.eu

Më në fund dorëzohet Serbia, dialogu në Bruksel rinis të enjten dhe s’flitet për Asociacionin

mergata.eu

Kryepopi i Serbisë: “Po ua lë Amanet Kosovën“ ajo është toka e jonë, jo e shqiptarëve!

mergata.eu