fbpx
Mergata News
Lajme

LAJMI FUNDIT: Kryeministri Hoti vjen me vendimin e madh për qytetarët e Kosovës

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot ka miratuar katër vendime që ndërlidhen me menaxhimin e pand emise së COVíD-19.

“Vendimi i parë i miratuar në mbledhjen e sotme, është propozimi i Ministrisë së Shënd etesis për transferimin e mjeteve nga programi në kategorinë e shpenzimeve kapitale, projekti “Ndërtimi i objektit të Spitalit në Ferizaj, në shumë prej pesëqind e njëzetë e shtatë mijë e njëqind e pesëdhjetë e katër euro (527,145 ). Nga këto mjete shuma prej 477, 154 (katërqind e shtatëdhjetë e shtatë mijë e njëqind e pesëdhjetë e katër euro) , do të transferohen në kategorinë e shpenzimeve kapitale në projektin “Pajisje mjekësore për Departamentin e Mikrobiologjisë dhe Labor atoret Testuese”; dhe shuma prej 50,000 (pesëdhjetë mijë euro), në kategorinë e shpenzimeve kapitale në projektin “Shërbimi Shën detesor i Burgjeve, pajisje kapitale” në programin Departamenti Shënd etesore i Burgjeve”, thuhet në komunikatë.

Po ashtu, në mbledhjen e sotme është miratuar nga kabineti qeveritar edhe propozimi tjetër i Ministrisë së Shënd etesis, me të cilin autorizon Ministrin e Shënd etesis për nxjerrjen e Rregullores për kushtet e kompensimit dhe procedurat e tjera të angazhimit të përkohshëm të profesionistëve shëndetësorë. Në arsyetim të vendimit thuhet se, kërkesat në rritje për angazhimin e profesionistëve shënd etesor dhe stafit mbështetës gjatë pand emise C0VíD- 19, për shkak të mbingarkesës me pacientë të infektuar me COVID-19 dhe infek timi të profesionistëve shëndetësor me C0VíD-19, është e domosdoshme të nxirret Rregullorja për kushtet, kompensimin, dhe procedurat tjera për angazhimin e përkohshëm të profesionistëve shënd etesor dhe stafit mbështetës gjatë pand emise C0VíD – 19.

TË NGJAJSHME

A e dini me vajzën e cilit politikan është i martuar ‘Longari’ i serialit ‘Familja Moderne’? (Foto)

mergata.eu

“Po kanë frikë nga vendimi” – Hoti shpjegon deklaratën e tij, tregon se a e pati fjalën për Haradinajn

mergata.eu

E pa pritur, kjo gjë sapo i ndo dhi Vjosa Osmanit, ajo nuk po mundet të

mergata.eu