fbpx
Mergata News
Lajme

LAJMI FUNDIT: Austria, ‘bllo kim të fortë’ nga e marta

Qeveria e Austrisë njoftoi një kthim në kufizimet më të ashpra antikoronav irus duke përfshirë mbylljen e shkollave dhe dyqaneve jo-thelbësore për të përmbajtur infeksionet e valës së dytë së sëmun djes koron avirusi.

Qeveria e Austrisë njoftoi një kthim në kufizimet më të ashpra antikoronav irusi duke përfshirë mbylljen e shkollave dhe dyqaneve jo-thelbësore për të përmbajtur in feksionit e valës së dytë së sëmun djes koro na vir usi.

Mes numrave rekord të rasteve, Austria ka njoftuar një sërë masash ‘bllokim të fortë’ të cilat do të zbatohen nga e marta. Qeveria austriake ka arritur në përfundimin se mbyllja e koronavir usit – vendosur më 3 nëntor – ka qenë joefektive në ndalimin e përhapjes së viru sit.

Në mënyrë që të frenohen infeksionet e mëtejshme – së bashku me shtrimet në spital dhe nivelet e dek jeve – Austria do të miratojë masa të reja të rrepta bllokimi nga e marta, 17 nëntor deri më 6 dhjetor.

Kancelari i Austrisë Sebastian Kurz tha se ‘bllokimi i vështirë’ ishte i nevojshëm pasi autoritetet nuk mund të gjurmojnë më 77 për qind të in feksioneve të reja, që do të thotë se ata nuk e dinë më se ku po ndodh kontaminimi.

TË NGJAJSHME

Nesër në ora 15:00 do të varrosen vëllezërit Arifaj që humbën jetën në aksident në Gjermani

mergata.eu

Javën e ardhshme vendoset fati i këshilltarit amerikan të Kurtit

mergata.eu

Kurti: Kosova ka nevojë për zgjedhje, VV konfirmon rritje të madhe!

mergata.eu