fbpx
Mergata News
Lajme

Lajm i mirë për mësimdhënësit në Kosovë, Sapo u morrë ky vendim!

Më 18 prill të vitit 2017, Ministria e Arsimit dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Republikës së Kosovës patën lidhur një kontratë, e cila parashihte ndarjen e shujtave në vlerë për 2 euro për ditë mësimi, për të gjithë mësimdhënësit.

Këto shujta, do të ndaheshin nga niveli komunal, por që e njëjta kontratë s’u zbatua nga këta të fundit. Kjo bëri që mësimdhënësit t’i drejtohen gjykatave.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jashari, ka thënë për IndeksOnline, se të gjithë mësimdhënësit do t’i marrin beniftet e tyre, por që ka vonesa, kjo për shkak të ngarkesave në gjykata.

“Shujta parashihet në kontratën kolektive të arsimit, që është nënshkru dhe është në fuqi dhe ka qenë që niveli komunal t’i ndajë këto mjete për secilin mësimdhënës, është fjala për 2 euro për ditë mësimi, por edhe pse secila komunë është njoftuar i kemi lutur që të bëj planifikime buxhetore, ata e kanë marrë këtë çështje hajt se nuk është gjë. Pastaj duke e parë këtë, mësimdhënësit e Kosovës na janë drejtuar dhe ne ju kemi thënë se është e drejtë e tyre ta kërkojnë.

TË NGJAJSHME

Vjosa Osmani u gëzua që fitoi Vetëvendosja në Podujevë më shumë se vetë Vetëvendosja

mergata.eu

Kancelarja Merkel në zi Burri që ajo i besonte aq shumë ka hum bur jetën: E donte shumë i besonte çdo gjë!

mergata.eu

Flasin mjekja dhe infermierja që e pritën Agon Musliun në aeroport

mergata.eu