fbpx
Mergata News
Lajme

Kryepopi i Serbisë: “Po ua lë Amanet Kosovën“ ajo është toka e jonë, jo e shqiptarëve!

Peshkopi serb Teodosije ka thënë se vd ekja e kryepopit serb Irinej, ishte dhímbje e madhe për popullin serb.I njëjti nuk ka lënë pa përmendur edhe Kosovën, duke thënë se Irinej ua ka lënë “amanet” çështjen e Kosovës.

“Ashtu si Sinodi i Shenjtë i Ipeshkvijve, patriarku ynë gjithmonë ka theksuar se ne nuk duhet të heqim dorë nga toka jonë e shenjtë, Jeruzalemi, Prizreni ynë, Patriarkana e Pejës, Deçanit, Graçanicës, është zemra dhe shpirti ynë. Po, nëse heqim dorë nga Kosova dhe Metohia dhe nëse largohemi nga këto toka të shenjta, nuk do të ekzistojmë më, nuk do të jemi më ata që kanë qenë paraardhësit tanë dhe shenjtorët tanë dhe do të bëhemi diçka krejtësisht e ndryshme, e huaj për ne dhe jo e veçantë për ne”, tha Peshkopi Teodosije.

TË NGJAJSHME

Kryeministri Hoti pezullon vendimin për deportimin e këshilltarit të Kurtit

mergata.eu

Rrokulliste me traktor, një person dërgohet në QKUK

mergata.eu

Presidenti Thaçi nesër e takon Lajçakun, pas kthimit nga Washingtoni

mergata.eu