fbpx
Mergata News
Lajme

Kjo është arsyeja pse po akuzohen Hashim Thaçi dhe Rexhep Selimi

Dhomat e Specializuara në Hagë dje kanë bërë publike ak takuzën për kríme lu fte kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit

Kjo ak takuzë, prej 68 faqesh, që është e redaktuar, është konfirmuar më 26 tetor 2020, thuhet në njoftimin e Dhomave të Specializuara.
Dhomat e Specia lizuar pretendojnë se Hashim Thaçi dhe Rexhep Selimi, në zonën oper ative të Dukagjinit, në fillim të shtatorit të vitit 1998, kanë ndërmarrë hapa për të vendosur pushtetin e tyre mbi njësitet që kishin lidhje me LDK-në.

Në një numër rastesh, përfshírë edhe në fillim të shtatorit 1998 në zonën operative të Dukagjinit, Hashim THAÇI dhe Rexhep SELIMI ndërmorën hapa për të fríkësuar dhe për të vendosur pushtetin e tyre mbi njësitet që kishin lidhje me LDK-në, ndër të cilat edhe For cat e Ar, matosura të Republikës së Kosovës (‘FARK’) të lidhura me qeverinë në mërgim.”, thuhet në pikën 34 të ak takuzës.

TË NGJAJSHME

Asnjë i arrestuar deri më tani për rastin e vjedhjes së kasafortës në AUV

mergata.eu

3 zyrtarë të Policisë së Kosovës të infektuar me COVID-19 janë hospitalizuar, 60 të tjerë janë raste aktive

mergata.eu

Ministrja e Financave tregon si e kuptoi për vjedhjen e 2 milionëve dhe çka i tha kryeministri Hoti

mergata.eu