fbpx
Mergata News
Lajme

Këto kategori të punëtorëve në Kosovë do t’i marrin nga 900 euro

Projektligji për Rimëkëmbje Ekonomike ka kaluar në komisionin për Buxhet dhe Transfere.

Ky Projektligj ka kaluar me kushtet të cilat i ka vendosur Partia Demokratike e Kosovës.

Qytetarët që kanë mbetur pa punë gjatë pandemisë do të përfitojnë në tre muajt e ardhshëm nga 300 euro shtesë, si ndihmë nga shteti.

Deputeti i PDK-së, Bedri Hamza, ka propozuar katër amendamentet.
Amemdamenti i parë është që mjetet e tërhequra nga pjesëmarrësit, sipas këtij neni, e të cilët kanë kursime deri në 9.999 mijë euro kompensohen në formë rimbursimi duke filluar nga viti 2023.

Amendamenti i dytë është që lënda e parë e cila prodhohet nga veprimtaritë biznesore të regjistruara dhe aktive në Republikën e Kosovës, pavarësisht se a eksportohet jashtë vendit apo jo, lirohet nga TVSH-ja.

Amendamenti i tretë është se të gjitha bizneset të cilat kanë qenë të mbyllura apo kanë pasur probleme të funksionimit të rregullt gjatë kohës së pandemisë, por të cilët kanë qenë aktive të regjistruara në regjistër të biznesit para datës 29 shkurt 2020, mbështeten financiarisht nga ana e buxhetit të Kosovës me mjete monetare për t’i mbuluar shpenzimet operative në shumën prej 200 milionë euro.

TË NGJAJSHME

LAJMI FUNDIT: Zbulohet arsyeja pse po akuzohen Hashim Thaçi dhe Rexhep Selimi

mergata.eu

Grenell thotë se shqiptaro-amerikanët do të votojnë për Donald Trumpin

mergata.eu

Mike Pompeo shkruan për marrëveshjen që Kosova arriti me SHBA-të për rrjetin 5G

mergata.eu