Mergata News
Jetë

Kaq kohë mund të mbijetojë COVID-19 tek mishi dhe peshku i ngrirë

kaq-kohe-mund-te-mbijetoje-covid-19-tek-mishi-dhe-peshku-i-ngrire

Studimi i ri: Kaq kohë mund të mbijetojë COVID-19 tek mishi dhe peshku i ngrirë.

Shkencëtarët po paralajmërojnë se ushqimet e kontaminuara mund të shkaktojnë shpërthim të koronavirusit, pasi ai mbijeton në temperaturat e ngrirjes.

Koronavirusi mund të mbijetojë te mishi dhe peshku i ngrirë për 3 javë, sugjeron një studim i ri.

Pjesë salmoni, pule dhe derri në supermarketet në Singapor u prenë në feta dhe aty u vendosën kampione virusi. Mishi dhe peshku i infektuar u ruajtën më pas në ngrirje për të parë nëse Covid-19 mund të mbijetonte. Ato u mbajtën në kushte që simulojnë temperaturat e përdorura për transportimin e ushqimit mes vendeve të ndryshme – nga minus 4 që është temperatura standarde e ftohjes deri në minus 20 gradë Celsius.

Pas 21 ditësh, koronavirusi ishte ende i pranishëm në copat e mishit dhe të peshkut. Shkencëtarët thonë se kjo mund të shpjegojë shpërthimet në vendet që nuk kanë pasur raste të koronavirusit për periudha të gjata, si Vietnami, Zelanda e re apo pjesë të Kinës. Edhe pse ekspertët janë të bindur se sëmundja nuk transmetohet përmes ushqimit, ambalazhi i kontaminuar mund të bëhet shkak për përhapjen e infeksionit.

TË NGJAJSHME

Syzet optike zvogëlojnë rrezikun e infektimit me Covid-19, kjo është arsyeja

mergata.eu

Ndodh edhe kjo, kosovari e qet në shitje helikopterin

mergata.eu

Sa hapa duhet të ecni në ditë për të humbur peshë?

mergata.eu