Mergata News
Lajme

IKSHPK pranon nga UNDP “PCR UNIVERZAL/VIRAL” për grumbullimin e mostrave për COVID-19

ikshpk-pranon-nga-undp-“pcr-univerzal/viral”-per-grumbullimin-e-mostrave-per-covid-19

UNDP i dorëzon IKSHPK-së “PCR UNIVERZAL/VIRAL” për grumbullimin e mostrave për COVID-19.

Qeveritë e Dukatës së Madhe të Luksemburgut, Zvicrës, Norvegjisë dhe Austrisë, në partneritet me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, vazhdojnë me dhurim të pajisjeve për testim të COVID-19.

Donacioni më i fundit, që iu dorëzua Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (NIPHK) dhe Ministrisë së Shëndetësisë, janë 24 pako të PCR UNIVERZAL/VIRAL për grumbullimin e mostrave që përmbajnë 12,000 copë teste.

Nga UNDP thonë se ky donacion i pajisjeve të testimit rikonfirmon partneritetin e përbashkët, të palëkundshëm dhe të vazhdueshëm me institucionet shëndetësore.

“Besimin se ne jemi më të fuqishëm së bashku në luftën kundër COVID-19, dhe është një tjetër shembull i shkëlqyeshëm i një përgjigje efektive ndaj krizës”.

“Që nga shpërthimi i COVID-19, UNDP në Kosovë, si Agjenci kyçe e Ekipit të OKB-së në Kosovë (UNKT), është duke mbështetur qytetarët dhe institucionet e Kosovës që të përgatiten, t’i përgjigjen dhe të rimarrin veten nga pandemia duke u përqendruar veçanërisht në më të prekurit”.

“Ne kemi zhvendosur me nguti fokusin, duke reaguar me shpejtësi dhe efikasitet dhe duke riorientuar programin tonë për të ndihmuar përpjekjet e Kosovës për të ndaluar përhapjen e virusit, mbrojtjen e njerëzve nga pandemia dhe ndikimet negative gjatë shpërthimit dhe për të ndihmuar në ripërtëritjen ekonomike dhe sociale në muajt në vazhdim”, ka shkruhet në njoftimin e UNDP-së.

TË NGJAJSHME

Qeveria e Kosovës ekzekuton 37 milionë euro subvencione për bizneset

mergata.eu

Moti për dy ditët e ardhshme në Kosovë, a do të ketë borë?

mergata.eu

Gashi i LDK-së: Vetëvendosje na izoloi plotësisht, ne duam hapje, zhvillim e siguri

mergata.eu