fbpx
Mergata News
Lajme

Gjyqtari i seancës tallet me ngjyrat e emblemës së UÇK’së: Thotë se avokati i Thaçit mund të vishej kuq e zi

David Hooper, avokati britanik i ish-presidentit Hashim Thaçi ka pyetur Dhomat e Specializuara rreth pretendimeve për vjedhjen e organeve dhe “Shtëpinë e Verdhë”, për të cilat edhe ishte formuar ky institucion.

Hooper ka thënë se kjo Gjykatë është e Kosovës, por nuk ka asnjë emblem të Kosovës, duke thënë shpjeguar se është njollë për vendin.

“Ku janë ak takuzat për vjedhjen e organeve, dhe atë Shtëpinë e Verdhë, sepse kjo ishte akuza apo pretendimi, ku janë këto pretendimi sepse ishin shumë të rëndësishme në lidhje me lindjen e kësaj gjyk ate, nën pretendimet e raportit të Dick Martit. Kjo është njollë për Kosovën, unë e them Gjykatë e Kosovës, por nuk ka asnjë emblemë të Kosovës.”, ka thënë ai.Ndaj kësaj reagoi gjy qtari, i cili tha se avokati mund të vishej kuq e zi, nëse do të dëshironte.

Ndryshe, në fillim të seancës kryetari ka lexuar të gjitha aku zat që rëndojnë ndaj ish-udhëheqësit politik të UÇK’së.

“Përndjekje, krim kundër njerëzimit, burgosje krim kundër njerëzimit, ndalim arbitrat krím lu fte, ak te të tjera çnjerë zore krím kundër njerëzimit, trajtim mízor, tor turë krím kundër njerëzimit, tor turë kr îm luf, te, vrasje, vr asje të palígjshme, dhe zhd ukje me for cë e personave.”, ka thënë ai, përcjell Gazeta Metro.

TË NGJAJSHME

Daut Haradinaj “selam“ Vuçiqit: Mundesh me ardhë në Kosovë, Por një dije se.

mergata.eu

Pak para se të bëhej baba për herë të dytë, kosovari u ngufat nga gazi në vendin e punës në Zvicër

mergata.eu

Vjosa Osmani shkarkon djalin e Haxhi Shalës dhe tre konsuj të tjerë

admin