fbpx
Mergata News
Lajme

Gjykata i cakton masën e arrestit shtëpiak Haki Rugovës

gjykata-i-cakton-masen-e-arrestit-shtepiak-haki-rugoves

Gjykata Themelore në Pejë ka vendosur për masë të arrestit shtëpiak ndaj Haki Rugovës dhe ndaj dy të tjerëve.

“Gjykata Themelore në Pejë – Departamenti për Krime të Rënda, ka aprovuar propozimin e Prokurorisë Themelore në Pejë për caktimin e masës së arrestit shtëpiak ndaj të pandehurit H.R për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale konflikt i interesit, keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar dhe vepër penale falsifikim i dokumentit zyrtar si dhe ndaj të pandehurit L.B për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar dhe falsifikim i dokumentit zyrtar”, thuhet në komunikatën e Gjykatës.

Ndaj tyre është caktuar masë e arrestit shtëpiak prej një muaji.

“Për të pandehurin F.B, i dyshuar se në bashkëkryerje me të pandehurit H.R dhe L.B kishte për të kryer veprën penale falsifikim i dokumentit zyrtar, prokurori i shtetit në seancë hoqi dorë nga propozimi për caktimin e masës së arrestit shtëpiak. Të pandehurve H.R dhe L.B iu është caktuar masa e arrestit shtëpiak në kohëzgjatje prej një (1) muaji”.

Në komunikatë thuhet se gjyqtarja e procedurës ka vërtetuar se ekziston dyshimi se të pandehurit, Haki Rugova dhe Lulzim Blakaj kanë kryer veprat penale.

Sipas vendimit të lëshuar, ekzistojnë rrethanat që tregojnë rrezikun se me gjetjen e mundshme në liri të tyre, mund të ndikojnë tek zyrtarët komunalë dhe dëshmitarët tjerë.

“Gjyqtarja e procedurës paraprake pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe pas analizimit të shkresave të lëndës ka vërtetuar se ekziston dyshimi i bazuar se të pandehurit H.R dhe L.B kanë kryer veprat penale për të cilat dyshohen nga ana e prokurorisë së shtetit, po ashtu ekzistojnë rrethanat që tregojnë rrezikun se me gjetjen e mundshme të pandehurve në liri mund të ndikojnë tek zyrtaret Komunalë, por edhe tek dëshmitarët e tjerë në drejtim te fshehjes dhe ndryshimit të provave materiale e me këtë të pengojnë rrjedhën normale të procedurës penale. Gjithashtu, duke pas parasysh peshën e veprës penale, mënyrën dhe rrethanat në të cilat janë kryer veprat penale dhe duke pas parasysh pasojat e rënda që kanë këto vepra penale për shoqërinë, përhapjen e tyre në masë shqetësuese si dhe faktin se i pandehuri H.R edhe më parë ka qenë i njohur për organet e drejtësisë për vepër penale konflikt interesi, tregojnë rrezikun se me gjetjen e mundshme të të pandehurve ne liri, të njëjtit mund te përsërisin veprat penale apo të kryejnë ndonjë vepër të re penale. Gjykata sipas detyrës zyrtare dhe sipas propozimit të mbrojtësve që ndaj të mbrojturve të tyre të refuzohet propozimi për caktimin e masës së arrestit shtëpiak, ka vlerësuar edhe masat e tjera por ka gjetur se masa e arrestit shtëpiak është masa më adekuate në këtë fazë të procedurës penale”.

TË NGJAJSHME

Kjo është puna që bënte Labinot Gruda, I dyshuari për vjedhjen e 2 milionë eurove nga Thesari

mergata.eu

Rëndohet situata me koronavirus, publikohen rezultatet e 24 orëve të fundit

mergata.eu

Sërish prinë Prishtina në botë me ajër të ndotur, sot ia kalon edhe Kinës e Koresë

mergata.eu