fbpx
Mergata News
Lajme

GJERMANI/ Ministri jep Lajmin e Madh: Ja deri kur do të zgjasë Bllo kimi

Mas at e pjesshme të bllok imit të Gjermanisë mund të zgjaten deri në pranverën e hershme nëse in feksionet nuk vihen nën kontroll, tha Ministri i Ekonomisë Peter Altmaier në një intervistë të botuar të shtunën.

Altmaier i tha “Die Welt” se nuk ishte e mundur të ishte gjithçka e qartë, kur kishte incidenca të më shumë se 50 infek sioneve për 100,000 banorë në pjesë të mëdha të Gjermanisë.
“Kemi tre ose katër muaj të gjatë dimri përpara,” u citua ai të thoshte. “Është e mundur që kufizimet të qëndrojnë në fuqi deri në muajt e parë të vitit 2021.”

Kancelarja Angela Merkel ra dakord me udhëheqësit e 16 shteteve federale të Gjermanisë të mërkurën për të zgjatur dhe forcuar mas at kundër koron vir usit të paktën deri më 20 dhjetor.

Gjermania vendosi një bllo kim në fillim të nëntorit, i cili mbylli bare dhe restorante, por lejoi që shkollat ??dhe dyqanet të qëndronin të hapura.

TË NGJAJSHME

I dashuri i saj kthehet në Kosovë, Adriana nuk përmbahet në reagimin e saj

mergata.eu

A kemi shpërthim të Covid-19 në Kosovë, flet Kryetari i IKSHPK-së

mergata.eu

Krasniqi në gjyqin e Speciales: Unë jam shqiptar – nuk jam as katolik, as mysliman

mergata.eu