Mergata News
Vip/Kultura

Filloi shpërndarja e librave për mësimin plotësues shqip në Austri

filloi-shperndarja-e-librave-per-mesimin-plotesues-shqip-ne-austri

Edhe kësaj here, si herë të tjera më parë, mësuesit shqiptarë në Austri pranuan tekstet mësimore pedagogjike–didaktike në Ambasadën–Konsullatën e Republikës së Kosovës në Austri, dërguar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Diasporës. Kështu ka njoftuar kryetarja e Shoqatës së Mësueseve Shqiptarë në Austri “Naim Frashëri”, Miradije Berisha, raporton Albinfo Austria.

 

“Në emër të SHMSH-së “Naim Frashëri” në Austri, falënderoj MPJ e Diasporës dhe Ministrinë e Arsimit të Republikës së Kosovës për dërgimin e teksteve, po ashtu falënderoj Ambasadën- Konsullin dhe stafin e tij, të cilët u kujdesen që sa më shpejt tekstet mësimore të janë në duar të nxënësve. Falënderoj kolegët e mi që janë gjithmonë në mbështetje të shoqatës”, ka thënë ajo.

 

Kryetarja Berisha ka theksuar se ka një interesim me të dukshëm për pjesëmarrjen e nxënësve në mësimin e gjuhës shqipe.

“Megjithatë, apelojmë te prindërit që të kontaktojnë mësuesit shqiptarë, sepse mësimi i gjuhës amtare është në interesin e fëmijëve në rend të parë që ata sado pak të kanë njohuri për gjuhën, origjinën dhe kulturën shqiptare”, përfundon kryetarja e SHMSHA-së, Miradije Berisha.

 

The post Filloi shpërndarja e librave për mësimin plotësues shqip në Austri appeared first on Albinfo.

TË NGJAJSHME

Bashkohen Nora e Roberti, këngëtarja e konfirmon vet lajmin

mergata.eu

Piktori shqiptar pasqyron punën e tij në Gjermani

mergata.eu

Xhensila vishet në veshje sportive, por merr vëmendjen diçka tjetër

mergata.eu